Hoofdcontent

Runningtherapie!

Waarom zou je gaan hardlopen?

Door te beginnen met hardlopen, gaat je hart harder pompen, je bloed sneller stromen, bouw je uithoudingsvermogen, spieren en weerstand op. Sommige mensen verliezen ook nog eens wat aan gewicht. Heel fijn, maar het allermooiste is misschien wel, dat je endorfine aanmaakt. Endorfine zorgt er voor, dat je een fijn gevoel krijgt, blij wordt en zeg eens eerlijk wie wil dat nou niet?!

 

Hardlopen maakt je weerbaar(der)

Iedere stap die je zet en iedere meter die je maakt, doe je 100% zelf. Dit geeft je een gevoel van kracht en zelfvertrouwen. Door in weer en wind buiten te trainen, bouw je weerstand op tegen de elementen, virussen, ziektes, stress en negatieve invloeden van buitenaf. Ook leer je steeds beter luisteren naar je eigen lijf en krijg je een trots gevoel over wat jij allemaal aan kan.

 

Jij bent het die 2 keer per week de uitdaging met zichzelf en de kilometers aan durft te gaan. Als het jou lukt om een x aantal kilometers aaneengesloten hard te lopen, heb je voor jezelf behoorlijk wat bereikt. Hierdoor voel je je sterker en durf je ook steeds meer op andere vlakken stappen te zetten. Bijvoorbeeld solliciteren op die ene functie of die collega aan te spreken op haar/zijn gedrag!

 

Leer jezelf op een andere manier kennen
De manier waarop je loopt zegt heel veel over jou als persoon. Wil jij graag de beste zijn uit de groep? Weet jij van alle andere lopers hoe het met hen gaat die dag? Loop jij altijd vooraan? Vind je het lastig om advies aan te nemen over jouw techniek? Het kan zomaar zijn dat dit in je dagelijkse leven ook een rol speelt en je belemmert.

Daarnaast leer je grenzen te verleggen door je energie beter in te zetten. Hierdoor kan je nog meer bereiken en leer je jezelf beter kennen.

 

Het aanbod
Dat bewegen goed is voor iedereen wordt steeds duidelijker maar waar zou u als opdrachtgever dit voor in kunnen zetten?
 

Het voorkomen van burn-out 
Ondersteuning bij psychisch herstel
Ondersteuning in de strijd tegen overgewicht
Herstel na een psychose of bij rouwverwerking
Ondersteunend bij re-integratie/ richting (vrijwilligers)werk of scholing
Voor het vergroten van de weerbaarheid 
Voor het opbouwen van conditie ter verbetering van de algehele gezondheid.
Verlagen van het ziekteverzuim
 

Dit geldt zowel voor eigen medewerkers als ook voor deelnemers vanuit de Participatie Wet, de WIA, 2de spoor en klanten van re-integratiebureaus.

 

Dit alles bieden we aan de vorm van zowel individuele als groepstrajecten.

Alle trajecten hebben een basisprogramma met een basic opbouw maar bij ieder traject wordt besproken wat de juiste vorm is voor de persoon of de (doel)groep waar het traject voor ingezet gaat worden.

 

Onze trajecten kunnen we aanpassen aan elk niveau en ieder individu.

Er is ontzettend veel mogelijk en we kunnen dit tijdens de koffie of een frisse wandeling allemaal bespreken