Hoofdcontent

Trainer Hormoonfactor

Hormonen: bepalend voor je figuur en je gemoed

 

Dagelijks worstelen velen mensen met hun gewicht en met andere onbegrepen klachten. Wat vele mensen en gewichtsconsulenten zich niet realiseren, en gewoonweg niet weten, is dat je hormonen een doorslaggevende rol spelen in je gezondheid, hoeveel je weegt en hoe je figuur er uit ziet.

 

Deze hormonen bepalen bijvoorbeeld:

  • of je vet opslaat op je buik, of heupen of juist op je billen of benen,
  • of je in staat van vetverbranding bent of in staat van vetopslag,
  • of je  je voldaan voelt na een maaltijd of altijd maar honger hebt,
  • of je vol energie zit of juist altijd moe bent,
  • hoe vrolijk of juist somber bent,
  • en zelfs hoe je haar nagels en huid er uit zien.
  • Een goede hormoonbalans is dan ook essentieel voor je gezondheid.
  • Een verstoorde hormoonbalans leidt tot gezondheidsklachten

 
Je hormonen kunnen verstoord raken door factoren als leeftijd (puberteit, menopauze), voedselallergieën, spijsverteringsproblemen, stoffen uit cosmetica, schoonmaak- en verzorgingsproducten, pesticiden en bij ziekten. Hiernaast speelt onze gejaagde Westerse levensstijl ook een belangrijke rol. Bewerkte voeding, stress, beeldschermen, te weinig (of te veel) beweging en een slechte kwaliteit nachtrust zijn voorbeelden van factoren die je hormoonhuishouding negatief beïnvloeden. Op den duur kan dit leiden tot gezondheidsproblemen. 

 

Achterhaal de oorzaak

Wanneer je vermoed dat je hormonale problemen hebt, dan laat je bij de huisarts medische redenen uitsluiten. Vaak wordt er gelukkig niks medisch gevonden, of worden symptomen bestreden met medicatie. Maar blijft je probleem bestaan...  
Wat je dan ook doet, welk dieet je ook probeert, hoeveel je ook sport, als je de onderliggende oorzaak niet oplost, blijf je worstelen met je probleem. De enige oplossing is het terug brengen van je lichaamseigen hormoonbalans. Maar hoe?

 

Hoe werkt het Hormoonbalanstraject?

Om je hormonen weer in balans te brengen (en zo je klachten op te lossen), is diepgaande kennis over de relatie tussen gezondheidsproblemen en hormonen voor nodig. Over het samenspel van hormonen en de invloed van voeding en leefstijl hierop. Zo kun je de dieper liggende oorzaken aanpakken. Als gediplomeerd Hormoonbalans- en Hormoonfactor coach bied ik je een allround adviesprogramma. Het houdt rekening met de aspecten die essentieel zijn voor je hormonale gezondheid. Afgepast op jouw hulpvraag.

 

Terug in balans met 3 stappen:

 
1. Klacht
Hormonale disbalansen herken je aan verschillende symptomen. Ik breng je klachten in kaart en onderzoek waar er verstoringen liggen. 

2. Oorsprong
De oorzaken van je klacht(en) zijn vaak terug te vinden in hoe je je leven leidt. Dit zijn factoren binnen je voeding, beweging en je stressbelasting.
 
3. Oplossing
Je krijgt een op maat advies. Hiermee pak je de oorzaken aan en los je verstoringen op. Zo kunnen je klachten verdwijnen. Je lichaam is weer in balans en topfit.
 
Wat is het resultaat?
 
Je wordt op professionele wijze begeleidt en krijgt inzicht in de wisselwerking tussen hormonen, je klachtenbeeld en welke leefstijlfactoren hier een belangrijke invloed op hebben. Je ontvangt een uniek Hormoonbalans Adviesrapport waarin je je individuele behandelplan vindt. 


Het resultaat is dat je je lichaam begrijpt, je kennis hebt over wat voor jóu goede voeding, de beste vorm van beweging en stressreductie is. Je weet wat je moet doen om in balans te komen en te blijven en wat je klachten juist triggert.


Klachtenvrij, energiek en mooi in je vel en de controle hierover in je eigen zak, voor altijd!